Απολογισμός Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων αθλητών του Φωκιανού Καρδίτσας

Μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές στιγμές του σωματείου μας είναι οι αγώνες Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων με αθλητές του που συνοδεύτηκε και με Παγκόσμιο μετάλλιο.

Αποτελεί επιστέγασμα όλων των κόπων του στην ανάπτυξη του Βάδην στην Ελλάδα, με ταυτόχρονα προβολή του αγωνίσματος από μια μικρή πόλη όπως είναι η Καρδίτσα στα πέρατα του Κόσμου.

Ο Φωκιανός έχει να επιδείξει σε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

  • Πέντε ( 5 ) Παγκόσμια Πρωταθλήματα ( Πεκίνο – Οστράβα – Μόσχα – Λονδίνο – Ντόχα )
  • Ένα ( 1 ) Χάλκινο Παγκόσμιο μετάλλιο  ( Τσινοπούλου Π. )
  • Ένα Πανελλήνιο Ρεκόρ Κορασίδων σημειώθηκε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.( Τσινοπούλου Π.)
  • Τρεις ( 3 ) αθλητές του Φωκιανού σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  ( Παπαμιχαήλ  Α. – Τσινοπούλου Π. – Ντρισμπιώτη Α. )
  • Πέντε ( 5 ) συμμετοχές αθλητών του Φωκιανού με
  • Μία ( 1 ) συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων ( Τσινοπούλου Π. )
  • Μία ( 1 ) συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων ( Παπαμιχαήλ Α )
  • Τρεις ( 3 ) συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών –Γυναικών ( Ντρισμπιώτη Α. )

ΠΕΚΙΝΟ  ΚΙΝΑ 2006

            9ος  ο Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος  στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων

Η πρώτη συμμετοχή αθλητή του Φωκιανού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε ο αθλητής Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος στο μακρινό Πεκίνο της Κίνας στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που έγινε στις 19 Αυγούστου του 2006.

Αγωνίσθηκε στα 10.000μ Βάδην Εφήβων  και κατέλαβε την 9η θέση στον Κόσμο αποδεικνύοντας το λαμπρό μέλλον που θα ακολουθούσε στο αγώνισμα αυτό.

Ο χρόνος του ήταν 44΄.36΄΄15  με πολύ δύσκολες συνθήκες λόγο ζέστης και υγρασίας που επικρατούσε στην πρωτεύουσα της Κίνας που δεν βοήθησε τον αθλητή μας να κάνει τον καλύτερο του αγώνα του. Αρνητικός παράγοντας αποτέλεσε και η απόφαση της Ομοσπονδίας να στείλει τον δεύτερο προπονητή βάδην στην Ελλάδα  τότε και να μην στείλει τον πρώτο της Ελλάδας και προπονητή του Θανάση Δεληγιάννη.

 

ΟΣΤΡΑΒΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2007

            3η  η Τσινοπούλου Πένυ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων 

 

Η μεγαλύτερη στιγμή στην αθλητική Ιστορία ( μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ) του Φωκιανού είναι  το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που κατέκτησε στην Οστράβα της Ουγγαρίας η Πένυ Τσινόπουλου.

Η αθλήτρια μας τερμάτισε τον αγώνα σε 22΄.49΄΄.15, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Με το χρόνο αυτό η Καρδιτσιώτισα πρωταθλήτρια συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 24.39,3 κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Μετά την κούρσα η Πένυ Τσινοπούλου τόνισε: «Όλα πήγαν τέλεια. Δεν ήμουν καθόλου αγχωμένη και περίμενα ότι θα βελτίωνα το ατομικό μου ρεκόρ. Περίμενα μία θέση στην εξάδα αλλά όχι μετάλλιο».

Στο Παγκόσμιο Παίδων και Κορασίδων στην Οστράβα η χώρα μας πήρε την 21η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, αφού μετά το χάλκινο της Τσινοπούλου στα 5.000 μ. βάδην ήρθαν και τα δύο τελευταία ασημένια σε επί κοντώ με την Στεφανίδη και στην σφύρα με την Παπαδοπούλου.

Στους αγώνες την συνόδευσε ο προπονητής της Θανάσης Δεληγιάννης.

 

ΜΟΣΧΑ ΡΩΣΙΑΣ 2013

            30η  η Ντρισμπιώτη Αντιγόνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών

 

            Ο ελληνικός στίβος αποτελούμενος από 17 αθλητές και αθλήτριες (8 άνδρες και 9 γυναίκες) άφησε το στίγμα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην  Μόσχα δείχνοντας το ψηλό επίπεδο που βρισκόταν εκείνη την χρονιά.   

Την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησε η Ντρισμπιώτη Αντιγόνη του Φωκιανού Καρδίτσας.

Η Ελληνίδα βαδίστρια «έπιασε» το υψηλό όριο (1.36.00) στο διεθνές μίτινγκ του Λουγκάνο που αγωνίσθηκε στα 20χιλ κάνοντας χρόνο1.34.37  και ήταν το εισιτήριο τότε για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας στην σημαντικότερη διοργάνωση κλασικού αθλητισμού για το 2013.

Κατέλαβε την 32η θέση στα 20χλμ βάδην με επίδοση 1ώρα.33΄.42΄΄  που αποτέλεσε τότε και νέο ατομικό της ρεκόρ. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα, Ελενα Λασμάνοβα, που τερμάτισε μετά από μία ώρα 27 λεπτά και οκτώ εκατοστά, το ασημένιο η συμπατριώτισσά της, Ανίσα Κιρντιάπκινα (1:27.11) και το χάλκινο η Κινέζα, Χονγκ Λιού (1:28.10).

 

ΛΟΝΔΙΝΟ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ 2017

                24η  η Ντρισμπιώτη Αντιγόνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών

Με δυνατή ομάδα είχε συμμετάσχει η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, που ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 στο Λονδίνο.

Η Ελληνική αποστολή μας που πήρε μέρος στους αγώνες αποτελούνταν από 20 αθλητές και αθλήτριες.

Μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία που είχε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η αθλήτρια του Φωκιανού Καρδίτσας  τερμάτισε στην 24η θέση, σε σύνολο 61 αθλητριών, κάνοντας χρόνο 1ώρα.32΄.03΄΄. Η 33χρονη τότε ,  αθλήτρια βελτίωσε τη θέση της σε σχέση με τη διοργάνωση της Μόσχας το 2013 (32η), ενώ έκανε τον καλύτερο εφετινό της χρόνο για το 2017 προερχόμενη από την πολύ καλή παρουσία που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου το 2016, όπου ήταν 15η.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Κινέζα Jiayu Yang, με χρόνο 1.26.18. Δεύτερη η Maria Guadalupe Gonzalez από το Μεξικό (1.26.19), ενώ τρίτη η Ιταλίδα Antonella Palmisano (1.26.36).

Στους αγώνες την συνόδευσε ο προπονητής της Θανάσης Δεληγιάννης.

 

ΝΤΟΧΑ ΚΑΤΑΡ 2019

                22η  η Ντρισμπιώτη Αντιγόνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών

Η μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού για το 2019,  διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Ντόχα του Κατάρ. Ο λόγος για το 17o παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών, το οποίο προσέλκυσε το μεγάλο ενδιαφέρον των φιλάθλων της υφηλίου, αφού οι σχεδόν 2.000 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στις δέκα ημέρες  δώσανε πλούσιας αγωνιστικής δράσης, έντονο συναγωνισμό και υψηλές επιδόσεις. Η ελληνική ομάδα πήρε μέρος με 15 αθλητές και αθλήτριες.

Η πολύ καλή παρουσία της ελληνικής ομάδας στο βάδην στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα του Κατάρ συμπληρώθηκε με την 22η θέση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη πρωταθλήτρια Ελλάδας από τον Φωκιανό Καρδίτσα και ήταν συγκλονιστική. Από την αρχή του αγώνα ήταν στις πρώτες 30 θέσεις, ακολουθώντας σωστή τακτική βρέθηκε στα τελευταία δύο χιλιόμετρα να κερδίσει πέντε θέσεις και να τερμάτισε στην 22η θέση με χρόνο 1ωρα.38΄.56΄΄. Ο αγώνας ξεκίνησε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα και διεξήχθη μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία 74% δυσκολεύωντας όλες τις αθλήτριες που αγωνίσθηκα . Από τις 45 αθλήτριες που ξεκίνησαν τερμάτισαν οι 39, τρεις αποβλήθηκαν και οι τρεις εγκατέλειψαν.

Η Κίνα πέτυχε το απόλυτο στα 20χιλ βάδην που ολοκληρώθηκαν, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, στην Ντόχα του Κατάρ. Συγκεκριμένα, η Χονγκ Λιου πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού σε 1 ώρα, 32 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Την ακολούθησαν οι δύο συμπατριώτισσές της, Σεντζιέ Τσιεγιάνγκ και Λιουτζίνγκ Γιανγκ, που διήνυσαν τα 20 χλμ. σε 1:33:10 και 1:33:17, αντίστοιχα.

Στους αγώνες την συνόδευσε ο προπονητής της Θανάσης Δεληγιάννης.

 

Όταν ένα σωματείο επαρχιακό όπως ο Φωκιανός έχει αυτή την ιστορία μεγάλων αγώνων, δεν μπορείς να μην είναι σεβαστή η προσπάθεια που όλοι οι άνθρωποι του καταβάλουν για να υποστηρίξουν τους αθλητές και προπονητές μας στον δύσκολο αγώνα τους για αποτελέσματα με Παγκόσμιες επιτυχίες.

Είναι  υποχρέωση μας  να περάσουμε με την δουλειά μας τις  καλύτερες προπονητικές και  δημιουργικές αθλητικές ιδέες.  Ανταμοιβή οι επιτυχίες μας.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.